skip to Main Content

What we offer

Healthcare Marketing

other services

brand ; branding ; positioning
Customer Reference Marketing
healthcare marketing
Go-to-market ; services ; B2B
sales enablement ; B2B
employer brand ; branding ; B2B
healthcare marketing

Resilient marketing in healthcare

In the ever-evolving healthcare industry, underpinned by factors like shifting public funding, an aging populace, and technological advancements, resilient marketing strategies have become imperative. Such strategies should combine innovative and traditional tools, leverage data analytics, respond to healthcare consumerization, build trust, and establish thought leadership.

Evaluatie van eerdere marketinginitiatieven

Het is cruciaal om eerdere marketinginitiatieven te evalueren en deze resultaten te gebruiken om nieuwe marketingprogramma’s vorm te geven. Als verkoopteams bijvoorbeeld liever digitale platforms gebruiken dan traditionele brochures, dan kan het gebruik van interactieve tools zoals ShowPad voordelig zijn. Bovendien heb je in dit data-gestuurd tijdperk tools nodig om de impact van je marketingactiviteiten te analyseren. Deze tools kunnen je helpen om je KPI’s (key performance indicators) te monitoren en je marketingdoelen en uitgaven op elkaar af te stemmen.

Go2market program ; living stone
more on this healthcare project

De consumerisering van de gezondheidszorg

Door de steeds grotere focus op de behoeften van de consument en in dit geval de patiënt, is marketing in de gezondheidszorg vandaag veel ruimer dan vroeger. Patiënten nemen een actievere rol op zich waardoor gebruiksvriendelijke digitale tools voor self-service gezondheidsmanagement nodig zijn. Deze paradigmaverschuiving daagt zorgorganisaties uit om betrouwbare informatiebronnen voor patiënten te worden en het product- en dienstenaanbod aan te vullen met informatiebronnen. Door als zorginstelling meer in te zetten op activiteiten als blogposts, medische artikels en online discussies, kan dit positief bijdragen aan de marketing. De B2B marketingspecialisten van Living Stone kunnen je huidige aanpak analyseren en aanbevelingen doen om ervoor te zorgen dat je marketingstrategie is afgestemd op je doelstellingen.

Living Stone‘s unieke mix van strategische marketingvaardigheden, ervaring met changemanagement, hun IT-kennis en expertise in de gezondheidszorg maakte hen de perfecte keuze als marketingpartner.

Roche

Marketingautomatisering, SEO en klantgerichte digitale tools

Op digitaal vlak omvat gezondheidszorgmarketing verschillende zaken zoals marketingautomatisering, zoekmachineoptimalisatie (SEO) en klantgerichte digitale tools. Automatiseringstools kan je gebruiken voor planning van je sociale media, e-mailmarketing en advertenties op sociale media. SEO is essentieel om de zichtbaarheid van websites te verbeteren. Daarnaast kan je er ook de websitestructuur mee optimaliseren voor mobiel gebruik, technische best practices volgen en de leesbaarheid en betrouwbaarheid van de website verbeteren.

Contentmarketing

Contentmarketing speelt een belangrijke rol in de gezondheidszorg en biedt waardevolle informatie aan artsen, patiënten en ziekenhuisgemeenschappen. Omdat de gezondheidszorg afhankelijk is van wetenschappelijk onderbouwde besluitvorming kan contentmarketing een organisatie effectief positioneren door geloofwaardige content te verspreiden. Door content auditing, storytelling, content te hergebruiken en videocontent te maken, versterk je de waarde van jouw contentmarketingstrategie.

more on this hospital communication project

Social media

Ondanks de uitdagingen op het gebied van regelgeving zijn sociale media een effectief middel voor marketing in de gezondheidszorg. Professionals in de gezondheidszorg en patiënten zoeken namelijk vaak online naar medische informatie: een trend waar sociale mediaplatforms goed op inspelen. Farmaceutische bedrijven creëren bijvoorbeeld gemeenschappen rond de ziekten waartegen hun producten gericht zijn om zo het bewustzijn en de relaties te bevorderen en tegelijkertijd de wettelijke beperkingen te omzeilen. Professionele netwerkplatforms zoals LinkedIn zijn ook waardevol om professionals en leidinggevenden in de gezondheidszorg te bereiken.

Email marketing

E-mailmarketing blijft een krachtig hulpmiddel in de gezondheidszorg aangezien de meeste zorgverleners communicatie via e-mail verkiezen. Voor succesvolle e-mailmarketing zijn de belangrijkste factoren: waardevolle inhoud bieden, beknoptheid en professionaliteit handhaven, de communicatie personaliseren en doelgroepsegmentatie. Bovendien is het ook cruciaal om de nodige beveiligings- en privacyregels na te leven en de resultaten te monitoren en te meten.

Je marketingstrategie op één lijn brengen

Nu de verkoop in de gezondheidszorg overgaat van een traditioneel product- en territoriumgebaseerd model naar een Account Based Marketing model, moeten marketingstrategieën worden afgestemd om deze verschuiving te ondersteunen. Het Account Based Marketing model geeft prioriteit aan klant-leverancierpartnerschappen en uitgebreide ondersteuning. De implementatie van Account Based Marketing (ABM) is weliswaar een uitdaging, maar kan worden bereikt door stappen als doelselectie, uitgebreid onderzoek, buyer persona’s definiëren, aangepaste marketingplannen ontwikkelen en input vragen van het verkoopteam. Samenwerken met Key Account Managers kan waardevolle inzichten opleveren om ABM-strategieën effectief vorm te geven. Kortom, veerkrachtige marketingstrategieën voor de gezondheidszorg die zich aanpassen aan veranderingen in de sector kunnen de marktpositie van een bedrijf aanzienlijk verbeteren.

Interested in
Working together?
How can we
help you?
Interested in
Working together?

** By clicking “Send” you agree to Living Stone’s Privacy Policy and General Conditions

Back To Top
Search